Skip to main content

ODS – Fam zero, salut i benestar

Al llarg de les sessions del projecte abordem àmplies temàtiques d’interés global que ens permeten d’una forma interactiva, lúdica i didàctica Construir Valors amb els xiquets i xiquetes de les escoles on treballem.

Dins de l’objectiu principal de la promoció del dret a la Salut Global que es treballa de forma transversal en els tres cicles (aparells electrònics, roba i aliments), desde Medicusmundi Mediterrània s’incidix en els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) com a guía per a la búsqueda de solucions en el camí cap a la Justicia Global.

Concretament, un dels objectius que es treballa es el ODS 2 Fam zero. Aquest, fa referència a l’erradicació de la fam, però, no sols des del punt de vista de distribució equitativa o accessibilitat a la matèria primera, es a dir, als productes alimentaris, sinó, ademés, com el dret a la alimentació i la nutrició per a garantir el correcte desenvolupament físic i cognitiu de totes les persones.

Es imprescindible treballar junts i juntes per a asegurar que totes les persones puguen viure en condicions dignes. Així, entenent la salut com un estat de benestar ple, no ens podem oblidar del dret a l’alimentació i la soberanía alimentaria. Aquest últim concepte respon al dret del pobles a poder definir i controlar els seus sistemes de producció alimentaria de manera equitativa i sostenible amb el medi ambient.

 

Tamara Mroue Cuenca
Tècnica d’Epd de Medicusmundi Mediterrània a Alacant.