Skip to main content

Construïm valors en Alacant

Arranquem un any més amb el projecte Construye Valores en la Comunitat Valenciana en Alacant amb la col·laboració del Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant (CERCA). Aquest curs, en la província d’Alacant comptem amb la participació de cinc col·legis: Ausiàs Mach, Virgen del Remedio, San Roque, Santo Domingo i Pràctiques la Aneja, sent aquests dos últims noves incorporacions a la xarxa de centres que construeixen valors.

Els centres Ausiàs March i Santo Domingo van a treballar el cicle productiu dels aparells electrònics des de la fase d’extracció de la matèria prima per a la seua fabricació fins que apleguen al consumidor/a.

El CEIP Virgen del Remedio i Pràctiques La Aneja treballaran la producció tèxtil, quin és l’origen de la roba com es fabrica i la importància de conceptes com el comerç just.

D’altra banda el col·legi San Roque i Pràctiques La Aneja es centraran en el cicle de producció de l’alimentació adquirint coneixements sobre l’origen dels aliments que consumim i l’impacte que això genera.

Els tres cicles finalitzen amb una sessió interactiva sobre els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, on junts i juntes busquem possibles solucions als problemes generals causats pels nostres hàbits de consum. Tot això ho fem treballant en equips reduïts i mitjançant la construcció de maquetes amb material de Lego on els xiquets i les xiquetes plasmen les temàtiques abordades a l’aula.

 

Tamara Mroue Cuenca
Tècnica d’Epd de Medicusmundi Mediterrània a Alacant.