Skip to main content

Aprenentatge i servei a les escoles rurals per millorar la salut global

By junio 21st, 2022Blog

En el projecte Construeix Valors a l’interior de Castelló hem començat amb la fase d’aprenentatge a les aules dels nou centres educatius participants. En cada centre treballem un dels següents cicles productius: la roba, l’alimentació i els aparells electrònics. A cadascun d’aquests cicles s’aborda des de l’extracció de les matèries primeres, passant per la seva fabricació fins a la seva comercialització i consum plantejant les problemàtiques sorgides en tot aquest procés. Finalment, es proposen alternatives a aquestes problemàtiques amb la finalitat d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

En aquest curs 2022-23 els centres educatius estan treballant els següents cicles productius:

Cicle productiu Centre educatiu
Alimentació CEIP Felicinda Collell
CEIP Joan de Brusca
Roba CEIP Lluis Tena
CEIP Don Blasco de Alagón
CEIP La Moreria
Aparells electrónics CEIP Mare de Deu de la Vallivana de Morrella

 

A més, aquesta fase del projecte té una peculiaritat, els centres CRA, que en estar dividits en diferents aularis ens ha permès dur a terme el projecte de manera global treballant els tres cicles productius proposats. Aquests centres han treballat de la següent forma:

 

Centre educatiu Aulari Cicle porductiu
CRA Celumbres Castellfort Alimentació
Cinctorres Roba
Portell Aparells electrónics
CRA Els Ports La Mata Alimentació
Olocau Roba
Forcall Aparells electrónics
CRA L’Ullastre Tírig Alimentació
Salzadella Roba
Xert Aparells electrónics

 

Alejandro Martí Ribés
Técnic EpD Medicusmundi Mediterrànea