Skip to main content

Exposició final de Construye Valores a CERCA, Alacant

La primera semana de juny es va celebrar en el Centre Educatiu de Recursos de Consum Alacant (CERCA), del dia 2 al 9 de juny l’exposició de Construye Valores en la ciutat d’Alacant, que recollia el treball de xiquets i xiquetes de cinc escoles de la ciutat que han treballat algun dels tres cicles productius durant les sessions impartides a les aules: Aparells electrònics, roba o alimentació.

Les maquetes es trobaven separades en quatre grups, on cadascú feia referència a un cicle de producció amb la seua explicació i una última taula amb les maquetes on l’alumnat alacantí mostrava els Objectius del Desenvolupament Sostenible com una eina per millorar els hàbits de consum insostenibles que té la humanitat actualment.

La presentació de les maquetes ha estat oberta al públic en la sala principal de CERCA, al costat del Mercat Central, de manera que la ciutadania ha pogut gaudir d’un passeig pels cicles il·lustrats amb Lego. A més l’exposició ha comptat, amb les visites de l’alumnat del CEIP Santo Domingo amb els quals vam fer un recorregut pels tres cicles i van contribuir a crear un arbre de solucions enfront del panel de “Actua” mitjançant una activitat de reflexió col·lectiva sobre el model de vida modern i quins actes es poden fer tant en l’àmbit individual com col·lectiu per assolir els objectius claus per a la sostenibilitat. També vam rebre la visita del Centre Sant Rafael d’Alacant i junt amb les voluntàries de CERCA vam organitzar una activitat de construcció interactiva.

 

Tamara Mroue Cuenca
Tècnica d’Epd de Medicusmundi Mediterrània a Alacant.